Galaţi: Amenzi de zeci de mii de lei - Marfă expirată sau fără acte

Versiune tiparSend by emailPDF version

În această lună, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au întreprins o serie de verificări pe raza municipiului Galați, la un număr important de agenți economici. Ca zone, au fost vizate piețele agroalimentare, magazinul Winmarkt, dar și locațiile, unde în perioada 01-08 martie, comercianții au scos la vânzare obiecte specifice începutului de primăvară. În Piața „Calea Basarabiei”, la un control amplu, au fost aplicate, conform prevederilor Legii 12/1990, un număr de 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 lei, pentru lipsa documentelor de proveniență a mărfii și a documentelor care să ateste calitatea produselor. Au fost confiscate: 150 kg pește, 6 kg carne de pasăre, 5 kg icre, 67 sticle băuturi alcoolice. 34 de sancțiuni contravenționale în sumă de 10.500 lei au fost aplicate de polițiștii locali agenților economici care își desfășoară activitatea în Piața Micro 19. Amenzile au fost date conform HCL 307/2006, pentru lipsa documentelor de proveniență a mărfii și a documentelor care să ateste calitatea acesteia, precum și pentru neafișarea prețurilor practicate. La o acțiune de verificare în incinta magazinul Winmarkt, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au aplicat un număr de opt sancțiuni contravenționale, în baza OUG 99/2000, pentru lipsa Acordului privind exercitarea activității de comercializare în zone publice. Tot aici, oamenii legii, conform prevederilor HCL 307/2006, au dat cinci amenzi, în sumă de 4.200 lei, pentru ocuparea domeniului public cu diferite mărfuri și ambalaje fără autorizarea și achitarea taxelor legale și pentru neafișarea prețurilor practicate. Aceste ultime sancțiuni au fost aplicate comercianților care aveau expuse produse la vânzare în exteriorul magazinului.

În primele două săptămâni ale lunii martie, comercianții de flori și mărțișoare, care nu au respectat prevederile legale, au fost sancționați de polițiștii locali de la ordine publică și cei din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale. Astfel, oamenii legii au aplicat pentru abateri diverse (lipsă licență ocuparea domeniului public, ocuparea domeniului public fără autorizarea și achitarea taxelor legale, lipsă licență comerț stradal, lipsă date de identificare a societății, călcarea spațiului verde, curățenia domeniului public), un număr de 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.370 lei. Tot pe linie de comerț, în Piața Micro 17, polițiștii locali au depistat o persoană în vârstă de 54 ani, domiciliată în orașul Cahul, Republica Moldova, care avea scoase la vânzare produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat (hrean la borcan, cutii cu prăjituri, ciocolată, icre de pește la borcan) sau a căror termen de valabilitate nu era specificat (biscuiți, halva, bomboane). Totodată, persoana în cauză nu deținea documente care să justifice proveniența produselor comercializate. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 2.000 lei, și au fost ridicate în vederea confiscării 11 kg biscuiți, 12 kg halva, 27 kg bomboane, 2 kg cașcaval, borcane cu hrean, miere de albine și icre. Toate produsele au fost predate la D.S.V.S.A. Galați.

De precizat că, în primele două luni ale anului, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au constatat șapte infracțiuni și au dat un număr de 298 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestora este de 75.200 lei.

Lasă un comentariu