Galaţi: Altercaţie în campus - un student a murit, altul este arestat

Versiune tiparSend by emailPDF version

Eveniment tragic în campusul studenţesc Alexandru Ioan Cuza din Galaţi, în urma căruia destinele a doi tineri s-au frânt. În urma unei altercatiii şi a unor îmbrânceli pe fondul consumului de alcool, un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa, iar un altul în vârstă de 22 de ani a ajuns după gratii.

Mădălin Alin Leopa (foto 1), fost student la facultatea de Automatică a Universităţii din Galaţi, fusese exmatriculat încă de anul trecut pentru absenţe repetate şi nepromovabilitate a examenelor. Cu toate acestea, el păstrase legătură cu foştii lui colegi, în special cu cei din Brăila, localitate din care îşi avea şi el originea. Printre aceştia se afla şi Daniel Ianculescu (foto 2), student în anul 2 la Educaţie Fizică şi Sport. Cei doi, împreună cu alţi colegi, au petrecut noaptea de duminică spre luni până la dimineaţă, într-un club din Galaţi. Se pare că încă din bar între cei doi au apărut disensiuni generate de o poveste mai veche. Acestea au culminat la întoarcerea spre casă între cămine, când cei doi ar fi trebuit să se despartă. O îmbrânceală s-a terminat cu căderea lui Alin care s-a lovit cu capul de caldarâm. El avea să-şi piardă viaţa câteva minute mai târziu, în ambulanţa SMURD-ului care îl ducea către spital. Alin Leopa reprezentase mereu o problemă în campus. În plus, se pare că era  cercetat într-un dosar de trafic de droguri.

„Nu mai este în campus de un an şi jumătate, a fost exmatriculat. A creat probleme şi alte incidente. În schimb, celălalt student implicat nu a creat niciodată probleme”, a spus Bogdan Rodeanu, director Campus Studenţesc. În schimb, colegii au fost surprinşi când au auzit ce i s-a întâmplat lui Daniel. Poliţiştii au formulat primele acuzaţii. „Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de alcool, un brăilean de 22 de ani a agresat un alt brăilean de 21 de ani, acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut și s-a lovit în zona capului. A fost transportat pentru îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul de Urgență din mun.Galați, unde în scurt timp a decedat. Persoana bănuită de comiterea faptei de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi ulterior prezentată Tribunalului Galaţi, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat cms.şef. Ştefan Gohoreanu, IPJ Galaţi. În propunerea de arestare formulată de procurorii gălăţeni de la Parchetul de pe lângă Tribunal, se menţionează clar că inculpatul Ianculescu a împins/lovit victima, aceasta a căzut şi s-a lovit de astfalt, în zona capului, a intrat în comă, apoi a survenit decesul. Se pare că victima avea şi o sensibilitate în zona capului, deoarece părinţii spun că a avut un accident de circulaţie în urma căruia a şi fost operat, iar atunci medicii i-au spus să aibă grijă.

Lasă un comentariu