Galaţi: Acuzaţii grave la şcoala nr. 42. Părinţii şi un profesor revoltaţi pe alte cadre didactice

Versiune tiparSend by emailPDF version

Nervi şi un dialog care nu a rezolvat nimic. Câteva zeci de părinţi şi un cadru didactic s-au revoltat împotriva unei lungi serii de nereguli, susţin ei, petrecute la şcoală în ultimii doi-trei ani. Profesoara de limba română, Liliana Toader, susţine că este singura care de ani de zile reclamă aceste probleme peste tot şi a ajuns acum ca ea să fie pusă la zid pentru asta.

„Şcoala se duce de râpă de atâţia ani, de aceea am început să fac reclamaţii. Au plecat o grămadă de copii, 85 în doi ani. Părinţii sunt nemulţumiţi. Nu se făceau ore. Se punea consiliul profesoral chiar în timpul orelor. Copiii rămâneau nesupravegheaţi şi unii s-au şi rănit aşa. Mie îmi pasă de şcoală, de aceea am şi început să fiu ostracizată de alţi colegi şi brusc la inspecţii am început să nu mai fiu atât de bine cotată ca înainte”, a spus Liliana Toader, profesoara de limba română, care a început să facă publice reclmaţiile.

Părinţii se plâng că în ultimii ani, profesorii ba nu vin la toate orele, ba lasă copii nesupravegheaţi, în timp ce sunt la consiliul profesoral, iar unii fac şi acuze mai grave. „Profesoara de matematică îi umileşte, îi pune să facă genuflexiuni dacă nu îi convine ce ştiu, se face abuz de putere, copiii sunt ţinuţi şi 40 de minute în cancelarie, fără să se spună ce şi fără să se anunţe părinţii”, spunea un părinte. În alte cazuri, profesorii ar folosi cuvinte urâte chiar în faţa copiilor, referindu-se la profesoara de limba română, care a primit şi mesaje de ameninţare. Laura Cristea, managerul actual al şcolii, susţine că în urma reclamaţiilor făcute de către profesoara de limba română, deja inspectoratul a făcut o inspecţie. În rest, celelalte acuze nu sunt comfirmate, unele nu ar fi fost nici reclamate de către părinţi,  la fel nu se comfirmă, spune directoarea şcolii, nici plecarea unui număr atât de mare de elevi. „S-a terminat inspecţia la şcoala numărul 42, urmează să tragem concluziile şi se vor lua măsurile impuse prin lege“, a precizat Mioara Enache, inspector şcolar general Galaţi.

Lasă un comentariu