Galaţi: Accidentele de muncă stârnesc îngrijorare la ArcelorMittal

Versiune tiparSend by emailPDF version

Directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, s-a arătat îngrijorat de evoluţia accidentelor de muncă pe platforma siderurgică unde, de la începutul anului, s-a înregistrat aproape acelaşi număr de accidente de muncă ca în tot anul 2016.

Astfel, un număr de opt accidente de muncă au fost înregistrate pe platforma combinatului siderurgic de la Galaţi, de la începutul anului, în condiţiile în care anul trecut s-au petrecut în total nouă astfel de evenimente, a anunţat  Bruno Ribo, în cadrul unei întruniri consacrate Zilei Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

Potrivit acestuia, dintre cele opt accidente cu incapacitate temporară de muncă, trei ar fi putut fi mortale, iar anul trecut dintre cele nouă astfel de evenimente, şapte s-ar fi putut solda cu decese.

,,Am avut anul acesta, până acum, dar şi anul trecut, zero accidente mortale, dar ar fi putut fi unul sau chiar mai multe. Acest lucru nu ne mulţumeşte... Din păcate încă ne bazăm pe noroc şi încă nu avem controlul managerial pentru a evita astfel de situaţii", a spus Ribo.

Directorul combinatului a mai spus că în 2016 au fost raportate 884 de incidente de muncă, dintre care 167 ar fi putut provoca accidente grave.

,,Este o situaţie în care doar prin noroc am evitat o consecinţă fizică pentru oamenii noştri", a afirmat Ribo.

El a menţionat că 75% din totalul accidentelor de muncă şi incidentelor grave de pe platforma siderurgică s-au datorat comportamentului uman.

Ribo a precizat că la nivelul Grupului ArcelorMittal, în anul 2016 au fost înregistrate 17 accidente mortale, dintre care trei în Europa.

Lasă un comentariu