Galaţi: Acţiune umanitară - Marşul Jandarmeriei gălăţene

Versiune tiparSend by emailPDF version

Vineri, 17 iunie, de la ora 10, jandarmii gălăţeni vă invită la mişcare şi la o acţiune caritabilă. Este vorba de a doua ediţie a Marşului jandarmeriei gălăţene, ce se va desfăşura pe un traseu de 17 km, cu dificultate medie de abordare.

„Jandarmeria Gălăţeană a iniţiat, pentru a doua oară consecutiv, o acţiune cu caracter umanitar, menită a reda şansa la o viaţă normală oamenilor în uniformă, cei care la rândul lor au salvat pe alţii atunci când nevoile au impus-o. După ce în anul 2015, am ajutat doi colegi pompieri, anul acesta jandarmii vor organiza marşul pentru doi camarazi, este vorba despre un maistru militar din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, imobilizat la pat după un accident nefericit. Decorat în Afghanistan în urma participării la Misiunea Endouring Freedom 6, tanchistul care a protejat viaţa altora, are acum nevoie de noi să-l protejăm şi să-i dăm o şansă la o viaţă normală. De asemenea, acţiunea se organizează şi pentru un coleg din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Locale Galaţi, diagnosticat cu tumoare pulmonară. Pentru a conştientiza greutăţile cu care se confruntă cei doi camarazi ai noştri, am ales un traseu de 17 km, în teren variat, cu plecare la ora 10:00 din Cazarma Jandarmeriei şi sosire în Pădurea Gârboavele – Tabăra Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi. Precizăm că, deplasarea nu se face pe Drumul Național, traseul ales pentru marș fiind de-a lungul lacului Brateș, spre stația apă Tulucești – urcare spre drumul național și prin câmp, până în Pădurea Gârboavele. Totodată, Recomandăm participanților să aibă încălțări adecvate (ghete/bocanci) zonei de deplasare – teren variat, cu denivelări, iar pentru hidratare, o sticlă cu apă. Nu recomandăm acest traseu copiilor! Cei care doresc să se deplaseze în alergare spre locaţia mai sus amintită, vor avea ocazia să o facă, împreună cu plutonierul major Cristian Onofrei, Jandarmul de onoare al anului 2016 şi un grup de alergători gălăţeni. În acest caz, alergarea se face pe drumul naţional”, a precizat Cătălin Bădin, IJJ Galaţi.

Jandarmii precizează că taxa de participare este de minim 10 lei, iar banii colectați vor fi direcționați către cei doi camarazi. Cei care doresc să îi ajute pe cei doi eroi sunt invitați să participe, vineri, 17 iunie 2016, ora 10:00, la Marșul Jandarmeriei Gălățene. Programul acţiunii: 09:00 – 09:45 – sosirea participanţilor în cazarma Jandarmeriei (cu un document de identitate cu poză asupra lor); 09:45 – 10:00 – instructaj asupra traseului de deplasare; 10:00 – 13:30 – deplasare în marş pe itinerariul Cazarma Jandarmeriei – Lacul Brateş – Uzina de Apă Tuluceşti – Pădurea Gârboavele – Tabăra D.J.S.T. Galaţi; 13:30 – 14:45 – servirea mesei pregătite de jandarmi; 14:45/15:00 – 15:15/15:30 – deplasare spre Cazarma Jandarmeriei, din faţa Grădinii Zoo. În Tabără, jandarmii vor pregăti o masă în stil cazon pentru toţi participanţii la acţiune. Întorcerea din Pădurea Gârboavele este asigurată de transurb, cu punctul de plecare din parcarea Grădinii Zoologice. Pe traseu vom fi însoțiți de către voluntari ai Urban Volunteer Search an Rescue pentru asistență medicală de urgență.

Lasă un comentariu