Galaţi: 900 de locuri de muncă pentru absolvenţii gălăţeni

Versiune tiparSend by emailPDF version

În holul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a avut loc joi, de la ora nouă dimineaţa, bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Bursa este organizată de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi şi are ca scop facilitarea întâlnirii dintre angajatorii şi tinerii care acum au intrat pe piaţa muncii. Dacă la bursa generală a locurilor de muncă, oamenii veneau şi de la ora opt dimineaţa, cam toţi în prima parte a zilei, la bursa pentru absolvenţi lucrurile stau altfel. Doar câteva zeci de doritori erau la deschidere, dar numărul a crescut pe măsură ce trecea timpul. Tinerii vizitau standurile, se interesau acolo unde era cazul şi apoi plecau lăsând loc altora care veneau mai târziu. Din păcate, deşi la această ediţie a bursei locurilor de muncă, ca niciodată, erau peste 20% din posturi pentru absolvenţii cu studii superioare, mulţi nu găseau nimic pentru domeniul în care s-au pregătit.

„Am aplicat pentru un post de secretar. Am terminat litere cu specializarea română-engleză, dar încă mai caut. Acesta va fi primul loc de muncă, dar, într-adevăr, este destul de dificil ca tânăr absolvent să găseşti ceva exact în domeniul în care te-ai pregătit”, spunea Andreea, una dintre tinerele absolvente care spera că la această bursă îşi va găsi primul loc de muncă.

Pe specificul domeniului în care s-au pregătit, tinerii aveau mai multe şanse să găsească un prim job dacă terminaseră construcţii navale, IT sau aveau studii cu specific commercial. „900 de locuri de muncă sunt disponibile la această bursă. Pe Galaţi cam 50 de angajatori participă, iar în Tecuci sunt 26 de angajatori. 20% din aceste locuri de muncă sunt pentru studii superioare, ceea ce pentru Galaţi înseamnă foarte mult. Cea mai mare ofertă este venită din partea Şantierului Naval, cu peste 250 de locuri de muncă. Spre deosebire de bursa generală a locurilor de muncă, unde lumea aşteaptă de la ora opt, deşi bursa începe la ora 9, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, tinerii vin în valuri pe o perioadă mai lungă din zi”, a declarat Cezar Năstase, director AJOFM Galaţi.

O bursă similară a avut loc în acelaşi timp şi în oraşul Tecuci.

Lasă un comentariu