Galaţi: 48 de accidente de muncă mortale în ultimii cinci ani

Versiune tiparSend by emailPDF version

Un număr de 48 de accidente mortale au fost înregistrate în ultimii cinci ani în judeţul Galaţi dintr-un total de 531 de accidente de muncă, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în 2012 au fost înregistrate 101 accidente de muncă dintre care 16 mortale, în 2013, 115 dintre care 11 mortale, în 2014, 109 dintre care 12 mortale, în 2015, 102 dintre care trei mortale, iar în 2016, 104 dintre care şase mortale. 

În comunicat se precizează că ITM Galaţi va organiza acţiuni de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile care au înregistrat accidente de muncă realizează măsurile stabilite cu ocazia cercetării evenimentelor, măsuri care să ducă la prevenirea altor evenimente similare şi care să întărească nivelul securităţii şi sănătăţii în muncă din unitate. 

Campania de control se va desfăşura în două etape. În prima etapă se va face informarea partenerilor sociali din unităţile care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani despre modul de derulare a acţiunii şi tematica abordată, iar în a doua etapa se va face verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării evenimentelor.

Lasă un comentariu