Galaţi: Ţigări de contrabandă ascunse în rezervorul de combustibil

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, într-un locaş special amenajat în rezervorul pentru combustibil al unui autoturism, ascunse şi nedeclarate, 9.500 de ţigarete, pe care o tânără intenţiona să le introducă ilegal în România.

,,În data de 25 august a.c., în jurul orei 23.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Aliona A., în vârstă de 27 ani, cetăţean român, conducând un autoturism marca Volskwagen Passat. Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. În urma controlului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în  rezervorul pentru combustibil al autoturismului, 9.500 de ţigarete marca Ashima, fără timbru de acciză”, a precizat Ion Irimia, Poliţia de Frontieră Galaţi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 5.700 lei şi a autoturismului în valoare de 13.300 lei în vederea confiscării, iar tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lasă un comentariu