Galaţi: Şeful Ecosal face "lăcrămaţie" în presă în loc să meargă la poliţie!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Joi, directorul serviciului public de salubritate Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că persoane necunoscute se pretind, pe reţeaua de socializare facebook, a fi angajate sau reprezentante Ecosal şi colectează bani în numele serviciului şi pentru presupusa salvare a câinilor din adăposturile publice. “Am descoperit pe facebook diferite conturi care se erijează în reprezentanţi Ecosal care fac colectă de bani atât în interiorul ţării, cât şi în afară, bani colectaţi pentru rezolvarea situaţiei câinilor. Cei care fac asta se bazează pe faptul că oamenii sunt miloşi, mai ales cei din străinătate şi probabil se gândesc - ce păţesc acei câini?, mai ales că pe acele conturi se folosesc atât imagini din padocurile noastre, dar şi alte imagini, nu ştiu de unde le-au luat… Există datele şi numele celor care au donat: Paolin M - 96 euro, Michelle G - 15 euro, nişte iniţiale - 67,07 lire sterline şi lista continuă. Deci padocurile noastre sunt târâte într-un scandal şi eu, ca director, nu permit ca padocurile să fie târâte prin mocirlă, să se spună că în padocurile noastre câinii sunt maltrataţi. Plus că cineva s-ar putea să ne întrebe la un moment dat ce am făcut cu acei bani? Ceea ce vreau să spun este că Ecosal nu are legătură cu aceste strângeri de fonduri, şi vrem ca oamenii să nu cadă pradă acestui sentiment de milă pe care mizează cei care strâng banii. Vrem să informăm că cei 1.400 de câini pe care îi avem acum în padocuri, sunt îngrijiţi cum trebuie, dovadă controalele avute în acest an, câte două, din partea DSV, DSP, Garda de Mediu... Nici una din instituţii nu ne-a dat nici măcar măsuri de corecţie, semn că respectăm toate normele”, a spus Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal, care a pus la dispoziţie, presei, şi print-screen-uri ale paginilor de socializare unde scrie clar numele Ecosal Galaţi. Directorul a adăugat că a depus o sesizare la poliţie "Consider că este un furt de identitate, drept pentru care am trimis o sesizare la organele abilitate".

Întrebat dacă a încercat să ia legătură cu cei care deţin pagina de socializare, sau cu ONG-ul care îşi dă şi ceva date de contact şi care pretinde că ar strânge bani pentru salvarea câinilor de la Ecosal, Ionuţ Pucheanu a răspuns simplu: “nu, nu sunt în măsură eu să iau legătura… organele sesizate să facă asta… am depus sesizare la poliţie deja, să vedem ce va urma”. Întrebat unde a depus sesizarea, directorul a spus că la Poliţie, iar după ce a fost întrebat, din nou, când a depus sesizarea la Poliţie, Ionuţ Pucheanu a spus, iniţial, “săptămâna asta”, iar după ce i-a suflat un angajat al său, aflat lângă el la conferinţa de presă, a revenit şi a spus “am depus-o ieri [miercuri, 4 noiembrie]”.

O informaţie neconfirmată de Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, care a verificat şi care a transmis oficial că până joi, 5 noiembrie, la ora 11.00, nu se depusese nici o plângere la vreo secţie de poliţie, legată de un astfel de caz. Cu alte cuvinte, în plină conferinţă de presă, directorul Ecosal a minţit, declarând lucruri care s-au dovedit a fi neadevărate şi care au transformat conferinţa de presă dintr-o ocazie de a informa despre un lucru grav (dacă este adevărat!), despre pseudo-colectorii Ecosal, într-o poveste care, fără confirmări oficiale, pare a fi cusută cu aţă albă... De ce a făcut asta, nu ştim. Putea să spună că va depune plângere la poliţie sau că se pregăteşte să o depună, dar să spui, de două ori, cu subiect şi predicat, că ai făcut un lucru care se dovedeşte apoi neadevărat, este o situaţie fără explicaţie. Cum la fel de fără explicaţie este lipsa de interes – măcar aşa, pentru satisfacerea unei curiozităţi personale – a şefului Ecosal, de a căuta, măcar pe internet, date despre presupusul ONG care ar strânge bani în numele serviciului public din Galaţi. Că vinovat de nedepunerea plângerii la poliţie se face juristul sau alt angajat al Ecosal, deja este o altă poveste, poveste care îl pune tot într-o lumină proastă pe Ionuţ Pucheanu, dar de această dată, din partea propriilor angajaţi.

1 Comentarii

pepeman (neverificat)
+1
-15
-1
Doamna Măndiță, poate vă gândiți să schimbați titlul - e demontat de conținutul articolului.

Lasă un comentariu