Galaţi: Înghesuială la Taxe Locale, de ai zice că Primăria dă bani, nu ia!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Sute de gălăţeni s-au înghesuit, luni, de la primele ore ale dimineţii, în sediul central al Direcţiei de Fiscalitate din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, pentru a-şi achita taxele şi impozitele locale. În afară de cozile la care au fost nevoiţi să stea, oamenii au fost nemulţumiţi şi din cauză că, săptămâna trecută, Direcţia de Fiscalitate nu a încasat taxele de la contribuabili, motivând că prima săptămână din an este rezervată pregătirilor de soft pentru încasarea taxelor locale. “Deci am venit săptămâna trecută, pe gheaţă, degeaba, că era închis... Marius Stan e de vină că le-a dat libere atâtea zile... Eu mă mir că au deschis azi... trebuia să deschidă la sfârşitul lunii, să aibă timp să se pregătească – nu vedeţi ce s-au mai pregătit, că e aglomeraţie de mori aici. Am venit de la 5.30 aici, ca să intru printre primii la 8.30, când au deschis uşa....”, a spus Petre, pensionar care, deşi ştie că bonficaţia de 10% se acordă până la finele lunii martie pentru cei care îşi achită integral obligaţiile fiscale, a venit de luni, “pentru că aşa fac de obicei, vreau să achit la începutul anului!”.

În general, cei care au stat, ore întregi, la coadă, pentru a-şi achita taxele locale, au fost pensionarii, care au avut şi răbdare şi timp pentru a sta la coadă. Cei care trebuiau să fie la locul de muncă, la o anumită oră, au făcut drumul degeaba până la Direcţia de Fiscalitate, pentru că dacă ar fi ales să stea la coadă, ar fi trebuit să îşi ia zi liberă de la serviciu.

Reprezentanţii Direcţiei de Fiscalitate reamintesc gălăţenilor că aceştia pot evita aglomeraţia de la ghişee dacă optează să achite electronic taxele locale. “Le reamintim contribuabililor că plata taxelor locale se poate face numerar, la ghişeu, sau cu cardul, dar şi electronic, online. Deja s-a văzut o creştere a celor care fac plăţi electronice, pe ghişeul virtual, dar aşteptăm în continuare gălăţenii să folosească această modalitate de plată. Pe cei care nu au încă parolele pentru accesarea ghişeului virtual îi invităm să vină să îşi ridice plicurile cu parolele”, a declarat şefa Direcţiei de Fiscalitate, Elena Lovin. Totuşi, nu toţi gălăţenii deţin carduri sau internet acasă pentru plata electronică a taxelor, motiv pentru care sunt nevoiţi să aştepte, ca în fiecare an, la cozi, la direcţia de fiscalitate, până reuşesc să  îşi achite taxele. “Nu este normal! De trei ani aceleaşi cozi interminabile găsim aici! Eu nu am internet acasă, nu am card, trăim vai de capul nostru, dar vin să-mi plătesc taxele. Dar cum să stau aici atâta timp, la coadă? Păi mă dă afară de la muncă dacă întârzii două ore”, a spus un tânăr gălăţean.

Lasă un comentariu