GALAŢI: Începe campania: la noapte, oraşul se umple de afişe electorale! Află cu ce nume!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Oficial, campania electorală începe la miezul nopţii, aşa că astăzi, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a avertizat structurile MAI (poliţia, jandarmeria) să fie atente şi să intervină în cazul în care apar încălcări ale prevederilor legale privind desfăşurarea campaniei electorale. „Am rugămintea la domnul inspector şef Dănuţ Lefter ca întotdeauna să luaţi măsuri, să nu avem incindente, să fim imparţiali, corecţi, ne purtăm corespunzător cu cei care pun afişe electorale, dar să fim intransigenţi în respectarea prevederilor legele”, a spus prefectul Dorin Otrocol, la finalul videoconferinţei organizată, astăzi, de ministrul Gabriel Oprea. „Suntem pregătiţi, în dispozitiv, avem experienţă, aşa că nu cred că vor fi probleme. Colaborăm bine şi cu ceilalţi colegi, cu jandarmii, poliţia locală, poliţia de frontieră. Luni ne întâlnim toţi pentru a împărţi responsabilităţile în privinţa pazei secţiilor de votare”, a spus şi comisarul şef Dănuţ Lefter, comandatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi s-au constituit 436 de secţii de votare, din care 176 sunt în municipiul Galaţi, 33 la Tecuci şi şase la Tg. Bujor. Biroul Electoral Judeţean al Circumscripţiei nr. 18 Galaţi are sediul – ca şi la alegerile europarlamentare şi parţiale – la Palatul Sporturilor, pe strada Stadionului nr. 1, programul fiind zilnic, în intervalul orar 10.00-16.00. Preşedintele BEJ este judecătorul Cătălin Oprea, iar locţiitorul, judecătoarea Rodica Miron.

Iată lista candidaţilor la prezidenţiale!

Pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, candidează 14 persoane:
Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), 42 de ani, Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), 55 de ani, Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), 41 de ani, Monica Macovei (candidat independent), 55 de ani, fost ministru al Justiţiei, recent a demisionat din PDL pentru a candida ca independent, Călin Popescu Tăriceanu (candidat independent), 62 de ani, fost premier al României, Teodor Meleşcanu (candidează ca independent), 73 de ani, fost director al Serviciului de Informaţii Externe şi fost ministru de Externe, Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), 46 de ani, ziarist, prezentator, fondator al televiziunilor OTV şi DDTV, Kelemen Hunor (UDMR), 47 de ani, ministru al Culturii şi vicepremier în cabinetul condus de Victor Ponta, Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania), 46 de ani - din 2008, de când a fost numit şeful de campanie al candidatului Tokes Laszlo la alegerile europarlamentare din 2009, şi până în present, este şeful de cabinet al acestuia, la Bruxelles, Corneliu Vadim Tudor (PRM), 65 de ani - candidează pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale, Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), 59 de ani, om de afaceri - a candidat la alegerile parlamentare pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007 şi în 2009 a candidat la Preşedinţia României, William Brânză (Partidul Ecologist Român), 42 de ani, deputat, Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo), avocat, liderul partidului Prodemo, Gheorghe Funar (candidat independent), 65 de ani, fost primar al oraşului Cluj-Napoca şi secretar general al Partidului România Mare.

Lasă un comentariu