GALAŢI: Încă 12.402 doze de vaccin antigripal vor ajunge la Galaţi

Versiune tiparSend by emailPDF version

Nici nu au ajuns la Galaţi cele 4.760 doze vaccin antigripal alocate Galaţiului ca o primă tranşă, că Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a primit repartiţia şi celei de-a doua tranşe. Este vorba de dozele de vaccin antigripal, care sunt necesare imunizării populaţiei ce se află în categoriile de risc şi beneficiază de imunizare gratuită.

„Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului nostru încă o tranşă de vaccin antigripal. Astfel, pe lângă cele 4.760 doze deja allocate, ni s-au mai repartizat alte 12.402 doze. În total, judeţul nostru are alocate 17.162 doze de începerea campaniei de imunizare antigripală. La începutul săptămânii viitoare aceste doze ar trebui să ajungă la Galaţi şi apoi, după ce vor fi distribuite medicilor de familie, va începe imunizarea efectivă”, a precizat Liliana Iordăchescu, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, circa 70.000 de persoane ar avea dreptul să se imunizeze gratuit. Dacă luăm acest aspect în calcul, am putea spune că dozele repartizate de Minister sunt insuficiente. Numai că, având experienţa anilor anteriori, când adresabilitatea a scăzut la imunizarea antigripală, cadrele medicale nu se aşteaptă ca nici jumătate din cei care au dreptul la vaccinare să o şi facă. Dacă situaţia se va schimba, se va cere o suplimentare.

Lasă un comentariu