Galaţi: În noaptea Învierii şi în primele zile de Paşte, cu 25% mai mulţi gălăţeni au sunat după salvare

Versiune tiparSend by emailPDF version

Tentative de sucid, intoxicaţii cu alcool, come, indigestii, dar şi accidente rutiere, unele soldate cu decese. Sunt câteva dintre cauzele pentru care gălăţenii au înroşit telefoanele Serviciului judeţean de Ambulanţă. S-au înregistrat 442 de apeluri, cu 25% mai multe decât într-o perioadă normală, din Noaptea Învierii şi până în dimineaţa celei de-a treia zi de Paşte.

“Am fost solicitaţi în această perioadă la 15 cazuri de coli abdominale, 14 indigestii, patru accidente de circulaţie, cu două victime decedate, 25 de cazuri de intoxicaţii alcoolice, 29 de cazuri de hipertensiune arterială şi 11 lipotimii“, a enumerat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi, câteva dintre solicitările primite în perioada sărbătorilor.

Tot în acest timp s-au mai înregistrat două tentative de sucid şi patru decese din diverse cauze medicale. În aceeaşi perioadă, în Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean, au ajuns, pe lângă alte persoane cu patologii caracteristice exceselor de la mesele pascale sau a accidentelor, şi şapte persoane intoxicate cel mai probabil cu substanţe etnobotanice, a confirmat dr. Angel Trifan, medic şef UPU- SMURD, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Lasă un comentariu