EXCLUSIV Un muzician gălăţean compune pentru Shaggy! VEZI AICI CINE

Versiune tiparSend by emailPDF version

Cine nu îl cunoaşte pe cântăreţul jamaican Shaggy, celebru pe plan internaţional pentru numeroasele sale hit-uri, mai ales „Mr.Boombastic”? Ei bine, un gălăţean colaborează pe plan muzical cu Shaggy de aproape doi ani. Este vorba de Bogdan Ioan, 39 ani, producător şi compozitor la Casa Piredda Entertainment din Elveţia. În România s-a consacrat în anii ’90 ,în trupa Sweet Kiss, după care a urmat o perioadă în care a compus pentru mai multe nume din muzica românească (Elegance, Costi Ioniţă, Andra, Bere Gratis, Mihai Trăistariu, Tiger 1, Nadine, Anya, Anna Lesko, Vescan,  Mellina).

„Pe Shaggy l-am întâlnit în 2012, la Berlin, în Germania. La casa de producţie unde lucrez se filma un documentar despre industria muzicală. Într-una din zile, la studio a venit Shaggy pentru a filma şi ne-am cunoscut. Casa mea de producţie a ţinut legătura cu el şi aşa am ajuns să lucrăm împreună. Am compus mai multe melodii pentru artişti din America pe care Shaggy îi reprezintă. Există intenţia unui proiect prin care Piredda Entertainment şi casa de producţie a lui Shaggy să colaboreze pentru a promova artişti americani în Europa”, a declarat Bogdan Ioan pentru PresaGalatiBraila.com.

Bogdan Ioan a mai colaborat în trecut cu alte nume mari ale muzicii internaţionale. Regretata Whitney Huston sau formaţia Everything But The Girl sunt doar două dintre acestea.

De asemenea, anul trecut, Bogdan Ioan a compus imnul oficial al echipei naţionale de bob din Jamaica, participantă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci şi sprijinită de Piredda Entertainment. Componenţii echipei de bob sunt cei care în 1993 jucau în cunoscuta producţie de la Hollywood „Cool Runings”.

Cât despre muzica românescă văzută din Elveţia, Bogdan Ioan spune că percepţia este una destul de bună. „Sound-ul dance românesc este foarte apreciat în Europa. Alexandra Stan, Inna sau Connect-R sunt nişte deschizători de drumuri pentru cei care vor să se lanseze pe plan internaţional. Muzica românească a evoluat”, a adăugat Bogdan Ioan.

2 Comentarii

Jon (neverificat)
+1
-2
-1
Felicitari, Bogdan ! Esti de laudat daca ai ajuns sa lucrezi cu asemenea artisti ! Te asteptam la Galati !
Marius M (neverificat)
+1
-20
-1
Bogdan e THE BEST !

Lasă un comentariu