Documentaţia podului Brăila-Tulcea, încărcată pe SEAP

Versiune tiparSend by emailPDF version

Documentaţia privind podul Brăila-Tulcea va fi încărcată în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) în următoarele 24 de ore, a anunţat  premierul Sorin Grindeanu, precizând că proiectarea şi execuţia acestuia se ridică la 1,4 miliarde de lei, fără TVA.

'În următoarele 24 de ore o să se încarce pe SEAP documentaţia privind podul Brăila-Tulcea, cu (...) adiacenţă şi la Galaţi. E o investiţie de 1,4 miliarde de lei, fără TVA, proiectare plus execuţie. E un lucru extrem de important, vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro. E o investiţie pe care nu doar cei din Brăila, Galaţi sau Tulcea o aşteaptă', a declarat Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a precizat că îşi doreşte ca lucrurile să meargă 'cât se poate de rapid, legal, transparent'.

'Vorbim de fonduri europene, de ITI (Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării, n.r.) şi vorbim de o investiţie de care se vorbeşte de foarte mult timp. Iată că se fac paşi concreţi din acest punct de vedere', a afirmat Grindeanu.

Totodată, premierul a felicitat Ministerul Transporturilor şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, care 'de data asta au avut un ritm potrivit'.

Pe 21 aprilie, premierul Grindeanu afirma că problema numărul 1 la Brăila este legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea. Aflat într-o vizită la Brăila, şeful Guvernului a criticat la momentul respectiv sistemul de achiziţii publice, precizând că este 'extrem de greoi'.

'Este o dezorganizare totală. Este inadmisibil ca un întreg sistem, o întreagă administraţie - fie că vorbim de administraţie locală, fie că vorbim de administraţie centrală - să meargă într-un mecanism extrem de greoi, cum este cel legat de achiziţiile publice din acest moment şi lucrurile acestea (...) o să le rezolvăm urgent', a mai spus atunci Grindeanu.

Lasă un comentariu