Brăila: UPDATE:Ora 02.45. Bunea Stancu a fost reţinut pe bază de ordonanţă de procurorii DNA. Tot „lotul CJ Brăila” a fost reţinut 24 de ore

Versiune tiparSend by emailPDF version

UPDATE ORA 02.45 Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, vineri în jurul orei trei dimineaţa, de către procurorii DNA Galaţi, fiind acuzat de abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie. Lui Bunea Stancu i se reproşează că a alocat preferenţial lucrări pentru reparaţii drumuri şi reabilitări spitale unor firme în care era indirect implicat. De fapt, toţi cei trei funcţionari ai CJ Brăila ridicaţi de procurorii DNA Galaţi, este vorba atât de Bunea Stancu, dar şi de vicepreşedintele CJ Florin Mija (foto 2) şi şeful biroului de achiziţii Nicolae Moisiu, (foto 3) au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă. Cei trei se află în arestul IPJ Galaţi. Avocatul lui Bunea Stancu, Ion Popa, a precizat că preşedintele CJ Brăila nu a făcut niciun fel de declaraţie în faţa procurorilor. „Procurorii nu au prezentat probe. Am făcut o cerere în acest sens, dar degeaba. Legea le permite să facă acest lucru. Nu i s-a spus care este de fapt prejudiciul. Este vorba de achiziţii vechi făcute în 2009-2010. Nu cred că trebuia reţinut”, a precizat Ion Popa. Gigel Potrivitu, avocatul care îl apără pe Nicolae Moisiu, a apreciat  acuzaţiile aduse ca fiind cel puţin ciudate. Potrivitu a declarat  că lui Moisiu i se reproşează modul în care s-au făcut anumite achiziţii în anul 2009, achiziţii care însă au mai fost verificate şi anterior. Cei trei vor fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE ORA 21.30  Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost adus ultimul la sediul DNA Galaţi, în jurul orei 19.30, după ce s-au terminat percheziţiile la sediul CJ Brăila. Au început apoi audierile şi au început să vină avocaţii care îi apără pe cei trei funcţionari ai CJ Brăila aduşi la DNA Galaţi. Toţi cei trei brăileni şi-au luat ca avocaţi nume cunoscute din baroul gălăţean. Gheorghe Bunea Stancu este apărat de avocatul Ion Popa, decanul baroului gălăţean, care la intrarea în DNA Galaţi a spus că a fost luat ca din oală de solicitarea de pleda în acest caz. Deocamdată se pare că Bunea Stancu nu a făcut declaraţii. Vicepreşedintele CJ Florin Mija (foto 2) este apărat de Dumitru Hagiu. Se pare că Mija a făcut declaraţii în faţa procurorilor fiind acuzat de abuz în serviciu. A primit ordonanţă de reţinere şi a ajuns la arestul IPJ Galaţi. Şeful biroului de achiziţii din CJ Brăila, Nicolae Moisiu, (foto 3) nu ar fi făcut încă declaraţii în faţa procurorilor. El este apărat de avocatul gălăţean Gigel Potrivitu. Există posibilitatea ca toţi cei trei funcţionari ai CJ Brăila să primească ordonanţe de reţinere. Asupra lui Bunea Stancu planează acuzaţiile de abuz în serviciu şi fapte de corupţie.

UPDATE ora 17.35 Vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija (PSD), a fost adus la sediul DNA Galaţi, pentru audieri. Alesul a coborât din maşina oamenilor legii, fără cătuşe la mâini, fiind însă însoţit de patru procurori mascaţi. Reamintim că astăzi, Florin Mija a fost înştiinţat că trebuie să se prezinte la audieri, la DNA Galaţi, în timp ce se afla în concediu. Cât priveşte aducerea preşedintelui CJ Brăila la DNA Galaţi, pentru audieri, deocamdată nu sunt informaţii. Dimineaţă, după o primă descindere a procurorilor la CJ Brăila, în jurul orei 11.30, preşedintele Bunea Stancu a ajuns la sediul CJ Brăila, împreună cu procurorii. Aceştia purtau cu ei documente, o unitate de computer şi o imprimantă, lucruri pe care le-au luat din vila lui Bunea Stancu, acolo unde au efectuat percheziţii.

UPDATE ora 11.00 - Potrivit martorilor, după percheziţiile efectuate la vila sa proprietate personală, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a plecat de acasă, însoţit de jandarmi, dar fără însă ca alesul să poarte cătuşe. Totodată, se pare că în acest caz este cercetat şi vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija (PSD), care se afla în concediu în momentul în care oamenii legii au luat legătura cu el. Conform procedurilor, atât preşedintele, cât şi vicepreşedintele CJ Brăila sunt aşteptaţi la sediul DNA Galaţi, pentru audieri. Surse neoficiale indică faptul că preşedintele CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu ar fi cercetat pentru abuz în serviciu şi că ar fi atribuit ilegal contracte pe bani publici (legate de modernizarea Spitalului Judeţean Brăila, dar şi de activităţile de deszăpezire) cu anumite firme, prejudiciul estimat fiind de trei milioane de lei. Totuşi, DNA nu a revenit cu date suplimentare faţă de ştirea postată pe site-ul său, în această dimineaţă, în care se confirmă doar efectuarea unor percheziţii la Brăila, la trei domicilii şi la o instituţie publică.

Ora 9.00 Procurori ai Direcţiei Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi fac percheziţii în judeţul Brăila la patru adrese, una fiind a unei instituţii publice. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul DNA, "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2009-2010, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție, de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local. Se pare că ar fi vorba de felul in care s-au alocat banii pentru reabilitarea unor unităţi sanitare şi a unor drumuri. În cursul zilei de 07 august 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate un număr de 4 percheziții domiciliare în locații situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei". Surse din cadru anchetei arată că percheziţiile l-ar viza pe Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, iar una dintre instituţiile vizate de percheziţii este sediul CJ Brăila. (sursa foto online)

Lasă un comentariu