Brăila: Stancu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Va executa o treime din pedeapsă

Versiune tiparSend by emailPDF version

Fostul preşedinte al PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi preşedinte de CJ timp de 10 ani, a fost condamnat, în această seară, la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul „Mita la PSD”. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Pe 24 decembrie 2014, Stancu a împlinit 60 de ani, ca urmare, potrivit legii, va executa doar o treime din pedeapsă, respectiv un an.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Ioan Niculae, Gheorghe Teodorescu (acţionar al SC Insomar SRL) şi Viorel Bărac (director al SC Interagro SA) au fost condamnaţi tot la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Condamnarea celor patru este dată în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană. Dacă vă întrebaţi ce face Geoană, aflaţi că el este bine mersi. Mai nou, îşi face partid, pentru că PSD-ul nu îl mai mulţumeşte. Îşi face un partid de stânga, pe nume Partidul Social Românesc, ca răspuns la “grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta”.

Curtea de Apel a admis joi apelul DNA, după ce Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, printr-o decizie dată pe 20 noiembrie 2013.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu şi omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenţei şi autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cursul anului 2009, Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.

Lasă un comentariu