Brăila: Rocreativ, societatea de turism care căpuşează CJ, dizolvată astăzi în şedinţa AGA

Versiune tiparSend by emailPDF version

Societatea de turism a Consiliului Judeţean Brăila, SC Rocreativ Trade SRL, înfiinţată în urmă cu trei ani şi considerată o „căpuşă” pentru bugetul judeţului, a fost dizolvată astăzi, prin votul membrilor AGA, pentru că nu şi-a îndeplinit obiectivul principal de activitate şi a înregistrat pierderi mari.

Directorul „Rocreativ”, Reliana Bogdan, a prezentat în şedinţa AGA raportul de activitate, în care a recunoscut că societatea nu şi-a îndeplinit obiectivul principal de activitate al firmei, motiv pentru care consilierul judeţean Simona Drăghincescu (PND) a propus dizolvarea acesteia, ceea ce s-a şi întâmplat.

“Consiliul Judeţean a înfiinţat o societate comercială care are un capital social de 500.000 de lei, din care a cheltuit 247.425 lei, ca să nu se întâmple nimic. Doamna director a spus singură în raportul de activitate că obiectul de activitate al societăţii nu s-a putut îndeplini şi, din punct de vedere al Legii 31, societatea trebuie dizolvată”, a declarat Drăghincescu.

Consiliul Judeţean Brăila a aprobat, în noiembrie 2013, înfiinţarea unei societăţi cu capital integral de stat, care să promoveze activitatea turistică a judeţului şi să gestioneze imobilele aflate în proprietatea judeţului, printre care se află hotelurile Tineret şi Sport, Casa Agronomului, Palatul Administrativ, Sala Polivalentă şi Tabăra Blasova.

Lasă un comentariu