Brăila: PNL îl va propune pe independentul Marian Căpăţână la şefia Consiliului Judeţean

Versiune tiparSend by emailPDF version

PNL îl va propune în şedinta CJ de mâine, 29 ianuarie, pe independentul Marian Căpăţână, la şefia Consiliului Judeţean. Marian Căpăţână are 45 de ani, este medic veterinar şi a intrat în CJ în 2012, pe forţe proprii, fiind ales ca independent pentru funcţia de consilier judeţean.

Preşedinţia CJ Brăila este deţinută de un an de zile cu statut de interimat de Viorel Mortu (PSD), după ce fostul preşedinte, Gheorghe Bunea Stancu, a fost suspendat din funcţie, fiind cercetat pentru fapte de corupţie.

„PNL îl va susţine în şedinţa Consiliului Judeţean de mâine, pe domnul doctor Căpăţână, pentru funcţia de preşedinte al CJ Brăila. Până la momentul alegerilor este o perioadă scurtă şi avem nevoie de un om echilibrat şi independent din punct de vedere politic, care să poată asigura funcţionarea în condiţii optime a CJ în perspectiva alegerilor, în perspectiva proiectelor pe care fiecare primar le are. Domnul doctor Căpăţână este un om independent, şi-a exprimat intenţia de a rămâne independent, are câteva proiecte care sunt oarecum comune cu proiectele pe care şi noi le susţinem. De fiecare dată, PSD-ul a repartizat banii discreţionar în CJ. Practicile pe care fostul preşedinte, Gheorghe Bunea Stancu, le-a avut cu privire la aspectul acesta,  sunt arhicunoscute. De la domnul Mortu, sincer, personal am avut mai multe aşteptări. Suntem tot la mâna unui singur om, iar lucrul acesta trebuie să înceteze, mai ales că suntem în campanie electorală şi constrângerea primarilor să vină să candideze sau să primească bani dacă dau voturi unui anumit partid, ar trebui să înceteze. Acesta este motivul pentru care noi nu am propus pe cineva din PNL, asta nu înseamnă că resursa noastră de oameni nu ar fi avut capacitatea să genereze un astfel de candidat, care mai departe să poată conduce Consiliul Judeţean”, a spus Dănăilă.

PNL Brăila a mai încercat în şedinţa Consiliului Judeţean din decembrie anul trecut să îl schimbe de la conducerea instituţiei pe interimarul Viorel Mortu, însă propunerea nu a trecut de votul majorităţii consilierilor judeţeni PSD-UNPR.

PSD Brăila a analizat această propunere şi, luna aceasta, s-a declarat de acord cu organizarea de alegeri în CJ Brăila pentru un nou preşedinte, urmând să îl susţină pe Ionel Epureanu, care nu este prea convins ca ar vrea această funcţie. 

Lasă un comentariu