Brăila: Percheziţii la 13 centre de îngrijire a bătrânilor; zece persoane audiate, bănuite de deturnare de fonduri

Versiune tiparSend by emailPDF version

Polițiștii brăileni, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează miercuri 13 percheziții și pun în aplicare zece mandate de aducere, în vederea probării activității infracționale a unor persoane bănuite de deturnare de fonduri, potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Brăila.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2013-2016, asociaţia unor centre de îngrijire persoane vârstnice ar fi solicitat şi beneficiat de subvenţii de la bugetul de stat, care trebuiau să fie utilizate în exclusivitate pentru serviciile de asistenţă socială. Aceasta ar fi obţinut fondurile respective folosindu-se de documente fictive, dar şi de sprijinul unui angajat al unei instituţii publice din domeniu.

La data de 3 mai a.c., poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de la investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Brăila au descins la 13 centre de îngrijire persoane vârstnice, din municipiu.

Pe lângă cele două mandate de aducere puse în aplicare iniţial, pe parcursul cercetărilor, au mai fost emise şi puse în executare alte opt mandate. De asemenea, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor. Cercetările sunt efectuate sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Lasă un comentariu