Brăila: Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, prezent mâine la Brăila

Versiune tiparSend by emailPDF version

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, va fi prezent joi, 17 septembrie, de la ora 15:30, la activităţi în teren, organizate în cadrul exerciţiului inter-instituţional de nivel strategic HISTRIA 15.

Ministrul Duşa va merge în poligonul Vărsătura, din judeţul Brăila, pentru evaluarea exerciţiului “Asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apă”. De la ora 17.30, va merge în poligonul Babadag, din judeţul Tulcea, unde se desfăşoară exerciţiul tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare.

De asemenea, de la ora 20.00, ministrul Mircea Duşa va lua parte la concertul dedicat veteranilor de război şi militarilor răniţi în teatrele de operaţii, care va avea loc la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

HISTRIA 15, desfăşurat simultan în mai multe poligoane şi terenuri de instrucţie din ţară, este un exerciţiu combinat de comandament şi cu trupe în teren. Exerciţiul este executat de către structurile subordonate Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, în poligonul de instrucţie Vărsătura şi raionul Feteşti (Ialomiţa).

El are ca scop demonstrarea capabilităţilor de trecere peste fluviul Dunărea, de către structurile subordonate Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, în cooperare cu forţe din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în vederea asigurării mobilităţii forţelor proprii.

În desfăşurarea activităţilor sunt implicaţi peste 600 de militari şi 150 de mijloace tehnice aparţinând Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, structurilor din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Navale, precum şi altor structuri din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În programul activităţilor desfăşurate în poligonul Vărsătura, sunt incluse: amenajarea şi deservirea unor puncte de trecere peste fluviul Dunărea, folosind mijloacele tehnice din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale, pe pod de pontoane şi mijloace din dotarea Batalionului 72 Geniu „Matei Basarab”, trecerea peste obstacole folosind tehnică specifică, acţiunea militarilor din structurile specializate pentru înlăturarea potenţialelor pericole stabilite prin scenariul exerciţiului.

Lasă un comentariu