Brăila: Mandat de arestare în lipsă pentru şoferul turc care a condus autocarul răsturnat la Baldovineşti

Versiune tiparSend by emailPDF version

Şoferul turc care a condus autocarul răsturnat pe 19 august, la Baldovineşti, a primit astăzi mandat de arestare în lipsă, pentru că, din câte se pare, este fugit din ţară. Tribunalul Brăila a emis pe numele lui Sevinc Cemil, acuzat de ucidere din culpă, mandat pentru următoarele 30 de zile.

Decizia Tribunalului vine după ce Sevinc Cemil a fost reţinut pe 20 august, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi a fost prezentat pe 21 august Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, dar instanţa a respins cererea de arestare ca fiind neîntemeiată.

Procurorii au făcut apel, iar Tribunalul Brăila ar fi trebuit să judece cauza pe 28 august, dar şedinţa nu s-a mai ţinut atunci, deoarece Sevinc Cemil a lipsit din sala de judecată, următorul termen fiind stabilit pe 1 septembrie 2015.

Astăzi, Tribunalul Brăila a dispus „arestarea preventivă a inculpatului Sevinc Cemil pe o durată de 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 210 alin 2 Cod procedură penală, dispune înştiinţarea Inspectoratului General pentru Imigrări cu privire la dispoziţia instanţei privind arestarea preventivă a cetăţeanului turc Sevinc Cemil. În baza art. 275 alin 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”. Sentinţa este definitivă.

În accidentul de autocar de la Baldovineşti, care s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei pe fondul unui carosabil umed, trei copii au murit şi peste 20 de persoane au fost rănite.

Lasă un comentariu