Brăila: Mâna dreaptă a lui Stancu în CJ, Alina Rusu, pusă sub control judiciar

Versiune tiparSend by emailPDF version

Procurorii DNA Galaţi au dispus astăzi măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, faţă de Alina Rusu, director economic al Consiliului Judeţean Brăila, acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Ea este cercetată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

În perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri şi a luat decizii prin care două persoane juridice - SC Club Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Handbal Club 'Dunărea' Brăila au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul Consiliului Judeţean Brăila.

Procurorii susţin că demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susţinerea acestora şi adoptarea hotărârilor, precum şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, au fost făcute în condiţiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoştea că se află în incompatibilitate.

În perioada 1 februarie 2008 - 15 decembrie 2010, finanţarea celor două persoane juridice a fost aprobată de Alina Daniela Rusu, în calitate de director economic al Consiliului Judeţean Brăila, cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi. Prin acţiunile sale, inculpata Rusu a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum de 5.242.362 lei în dauna CJ Brăila, concomitent cu obţinerea unui folos patrimonial în valoare de 1.300.000 lei pentru SC Clubul de Fotbal SA Brăila şi a unui folos patrimonial în valoare de 3.942.360 lei pentru Asociaţia Handbal Club 'Dunărea' Brăila.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Alina Daniela Rusu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemată; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; să nu se apropie de Gheorghe Bunea Stancu şi de persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

Inculpatei Rusu Alina Daniela i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. 

Lasă un comentariu