Brăila: Laura Vizireanu, doctoriţa ucisă în accidentul de la Siutghiol, condusă pe ultimul drum de mii de oameni

Versiune tiparSend by emailPDF version

A fost o zi neagră la Brăila, unde mii de oameni au condus-o pe ultimul drum pe doctoriţa Laura Vizireanu, cea care a murit în accidentul aviatic de la Siutghiol. Doctoriţa a fost înmormântată cu onoruri militare. Au venit la catedrala din Brăila colegi de la  ISU Brăila, de la SMURD Brăila, Galaţi şi Iaşi, cadre medicale de la Ambulanţa Brăila,  piloţi, rude, foşti pacienţi sau doar oameni impresionaţi de tragedie.

Durerea a prăbuşit-o de două ori pe mama doctoriţei (foto 2 şi 4). Prima oară i s-a făcut rău şi a fost scoasă din biserică înainte de începerea slujbei. I s-a acordat primul ajutor şi a reintrat în biserică. La finalul slujbei, sicriul Laurei a fost purtat pe umeri de colegii de la SMURD şi pompieri. Drapelul ISU Brăila a purtat doliu. La ieşirea cortegiului din biserică, mama doctoriţei, susţinută de cadre medicale, îşi plângea fata  pierdută. ,,Unde te duci Laura? Te duci în misiune mamă?”, spunea femeia.

Cortegiul s-a pus în mişcare şi sirenele au început să sune. Atunci  mama Laurei Vizireanu a cerut să fie urcată în maşină lângă fiica ei (foto 4). Au urcat odată cu ea şi două cadre medicale care au luat şi perfuziile cu ele, deoarece femeia se prăbuşea încontinuu peste sicriul fiicei sale.

„I-am fost pacient acum mulţi ani. Era extrem de blândă şi sensibilă. Când am văzut ce s-a întâmplat, plângeam în faţa televizorului. Ea m-a salvat pe mine, iar la ea nu a mai ajuns nimeni să o salveze”, spunea Ion Nicolescu, un fost pacient al Laurei, venit să o ducă pe ultimul drum.

La ieşirea din biserică, unui bătrân, cel mai probabil apropiat la familiei, i s-a făcut rău şi a fost urcat într-o ambulanţă (foto 7). La cimitir, când urma să fie băgat sicriul în groapă, mama Laurei a cedat iar. A strigat că îşi vrea fiica acasă şi i s-a făcut rău. A fost scoasă şi dusă la o ambulanţă.

Laura Vizireanu a fost înmormântată cu onoruri militare, iar la cimitir s-au tras salve de armă. În urma ei rămâne o familie distrusă şi, mai ales, un copil de nouă ani care nu îşi va mai vedea niciodată mama.

Lasă un comentariu