Brăila: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean a primit Drapelul de luptă

Versiune tiparSend by emailPDF version

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a primit, sâmbătă, Drapelul de luptă, în cadrul unui ceremonial militar, la care a participat inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior dr. Mircea Olaru.

Ceremonialul a fost organizat pe platoul din Piaţa Independenţei şi a început cu întâmpinarea inspectorului general al Jandarmeriei Române, care a primit raportul inspectorului şef al IJJ Brăila, col. Vasile Silion, şi a trecut în revistă formaţia.

După sosirea Drapelului de luptă, a fost oficiată slujba religioasă de către un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Dunării de Jos, dr. Casian Crăciun. A urmat prezentarea Decretului prezidenţial din 18 februarie 2015, iar general maior dr. Mircea Olaru i-a înmânat Drapelul de luptă inspectorului şef al IJJ Brăila.

La eveniment au luat parte toţi angajaţii IJJ Brăila, subunităţi constituite din militari ai IJJ Brăila, Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Între invitaţi s-au aflat comandanţii inspectoratelor de jandarmi vecine Brăilei, respectiv din Galaţi, Vrancea, Tulcea, Buzău şi Constanţa, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila colaborează.

Decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila a fost semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, la data de 18 februarie 2015.

Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului de interne.

Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar şi chiar la funeralii militare.

Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din şapte membri, respectiv comandantul gărzii, militarul port-drapel şi cinci însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.

Lasă un comentariu