Brăila: Hoţ imobilizat de jandarmi chiar în faţa a sute de elevi de la Liceul Mihail Sebastian

Versiune tiparSend by emailPDF version

Profitând de aglomeraţia din pauza mare, un individ a pătruns fără drept în curtea la Liceului Mihail Sebastian, cu intenţia de a-i deposeda de bunuri pe elevi. La un moment dat, bărbatul a observat ţinta perfectă - un tânăr cu un telefon scump, care este angajat într-o convorbire telefonică, nefiind atent la ce se întâmplă în jurul lui.

Individul i-a sustras telefonul, prin acte de violenţă, şi a fugit ieşirea din spate. Alertaţi de strigătele celorlalţi elevi, membrii patrulei de jandarmerie au intervenit, somându-l să se oprească. Întrucât acesta nu s-a supus somaţiei verbale, jandarmii au folosit câinele, care l-a imobilizat imediat pe infractor.

Acesta a fost scenariul unui exerciţiu demonstrativ prezentat de jandarmii brăileni, care s-au aflat ieri în mijlocul elevilor Liceului Teoretic Mihail Sebastian. Aproximativ 350 de elevi, din clasele IX – XII, ai acestei instituţii de învăţământ, au aflat ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care doresc să urmeze o carieră în Jandarmeria Română şi au putut vedea exerciţii demonstrative de autoapărare, dar şi un exerciţiu de prindere a unui individ, care, după ce a sustras telefonul unui elev, a fost imobilizat cu ajutorul câinelui de serviciu.

Astfel de activităţi se vor intensifica în perioada premergătoare Zilei Jandarmeriei Române. Până pe data de 03 aprilie a.c., atunci când instituţia împlineşte 165 de ani de la înfiinţare, Jandarmeria Brăila va desfăşura o serie de competiţii sportive şi întâlniri în care se vor transmite mesaje preventive elevilor, în vederea marcării acestui eveniment.

Pe timpul întâlnirilor, jandarmii vor informa participanţii cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, tipul de misiuni pe care le execută, precum şi prezentarea unor modalităţi de prevenire şi combatere a violenţei.

Prima parte a întâlnirii cu elevii s-a desfăşurat în sala de sport, iar cea de-a doua în curtea instituţiei, unde a fost prezentat modul de acţiune al unei patrule de jandarmerie, aflate în imediata apropiere a liceului.

Lasă un comentariu