Brăila: Gândaci găsiţi în orezul de la UE

Versiune tiparSend by emailPDF version

O pensionară din Brăila a sesizat că a găsit gândaci în pungile cu orez primite în pachetul de ajutoare alimentare UE. Tot lotul de orez a fost desigilat şi trimis înapoi, iar primarul Marian Dragomir susţine că este prima oară când se întâmplă asta cu orezul de la UE şi îi consideră vinovaţi pe cei care l-au ambalat.

„Cei care au ambalat orezul respectiv au întreaga responsabilitate. Noi nu avem voie să desigilăm acele pachete fără a exista o sesizare. În momentul în care s-a depus sesizarea, s-au desigilat toate pachetele în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială. Am înţeles că orezul a fost returnat. A fost adus un alt lot de orez. Este a doua oară când apare această problemă cu orezul. Ori furnizorul nu este unul serios, ori cei care au organizat licitaţia trebuie să ia măsuri, şi aici vorbim despre Guvern”, a declarat Dragomir.

Din cei 14.595 beneficiari de ajutoare alimentare de la UE, doar 9.530 s-au prezentat să şi le ridice din cele două locaţii puse la dispoziţie de primărie, respectiv Colegiul Tehnic "Constantin D. Neniţescu" şi Liceul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu".

Fiecare persoană beneficiază de 17,6 kg de produse alimentare, respectiv 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 2 kg făină, 4 kg mălai, 2 kg orez, 2 pungi de paste făinoase, 2 conserve carne de vită, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve de pastă de tomate şi 2 pungi de fasole.

Lasă un comentariu