Brăila: A fost anulat Festivalul Internaţional de Teatru „Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila”

Versiune tiparSend by emailPDF version

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila”, programată în perioada 1-6 decembrie, a fost anulată, deoarece nu au fost finalizate lucrările de reparaţii care se execută la clădirea Teatrului „Maria Filotti” Brăila.

„Din motive independente de organizatori, ce ţin exclusiv de condiţii tehnice, Teatrul "Maria Filotti" Brăila anunţă anularea celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila”, programată în perioada 1-6 decembrie. Întrucât teatrul nostru se află încă în proces de finalizare a lucrărilor de reparaţii capitale ale clădirii, până la data începerii festivalului, în mod obiectiv nu au putut fi finalizate toate sistemele şi măsurile de siguranţă referitoare la desfăşurarea activităţilor cu public, în condiţii de maximă siguranţă”, potrivit managerului Teatrului, Lucian Sabados.

Managerul Teatrului „Maria Filotti” a precizat că „în ciuda eforturilor comune ale beneficiarului şi ale constructorului”, nu pot fi indeplinite condiţiile legale de desfăşurare a activităţilor cu public.

„Din respect şi grijă faţă de spectatori şi trupele invitate, ne vedem obligaţi să anulăm acest festival. Din aceleaşi considerente, vă comunicăm că, până la recepţia finală a lucrărilor de consolidare ale teatrului, nu vor mai fi programate alte spectacole în Sala Mare şi în Sala Studio. Ne cerem scuze pentru posibilele inconveniente create dumneavostră şi vă anunţăm că, începând cu data de 27 noiembrie, orele 15.00, vor fi returnaţi banii pe bilete la Agenţia Teatrului”, a completat Sabados.

În perioada 1-6 decembrie 2015, la Teatrul „Maria Filotti” era programată ediţia jubiliară a Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila”, manifestare organizată de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Local Municipal şi Teatrul „Maria Filotti”. Tema acestei ediţii era „Europa. Poveşti de ieri şi de azi”.

Lasă un comentariu