Brăila: Elevii de liceu din municipiu beneficiază de transport gratuit

Versiune tiparSend by emailPDF version

Elevii de liceu din municipiul Brăila beneficiază de transport gratuit începând din luna mai, abonamentele fiind valabile doar pe parcursul anului şcolar şi doar în zilele în care se desfăşoară cursuri, potrivit unei hotărâri luate ce consilierii locali brăileni.

De această facilitate vor beneficia aproximativ 6.400 de elevii din învăţământul liceal clasele IX-XII şi din cel profesional clasele IX - XI, cursuri de zi, care frecventează unităţi de învăţământ acreditate pe raza municipiului.

Condiţia este ca beneficiarii să aibă domiciliul sau reşedinţa în oraşul Brăila şi să nu înregistreze mai mult de 3 absenţe nemotivate în luna anterioară acordării abonamentului gratuit.

Abonamentele vor fi decontate lunar la o valoare medie de circa 55 lei/elev, în funcţie de numărul de zile de şcoală într-o lună, elevii putând circula cu ele pe toate mijloacele de transport în comun din municipiu.

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, în unităţile şcolare din municipiu învaţă 8.000 de elevi, din care aproximativ 6.400 la cursuri de zi, aceştia din urmă fiind beneficiarii măsurii luate de CLM Brăila.

Lasă un comentariu