Brăila: Depistaţi în timp ce pescuiau ilegal în Dunăre, la miezul nopţii

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, trei bărbaţi care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie în acest sens, folosind şi unelte interzise de lege. 

În data de 04 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, aflaţi în misiune cu o ambarcaţiune din dotare pe fluviul Dunărea, i-au depistat, în zona kilometrului 183 al fluviului Dunărea, pe brăilenii Marian I., în vârstă de 44 ani şi pe Radu C., în vârstă de 35 ani, care pescuiau dintr-o barcă din tablă, cu motor marca Johnson de 5 CP. Aceştia foloseau două plase din nylon, cu ajutorul cărora capturaseră cantitatea de 12,5 kilograme de peşte, speciile avat şi plătică.

Câteva minute mai târziu, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector l-au depistat pe brăileanul Marian M., în vârstă de 29 de ani, pe malul Dunării, în zona kilometrului 201, care pescuise cu ajutorul a două plase monofilament şi o plasă din aţă, capturând cantitatea de 9 kilograme de peşte de diferite specii.

În ambele cazuri, întreaga cantitatea de peşte, în valoare totală de 130 lei, a fost predată unei unităţi de profil spre valorificare. Barca şi motorul, ambele în valoare de 1.400 de lei şi plasele, cu o valoare de 900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Lasă un comentariu