Brăila: CJ amendat cu 80 mii lei de Curtea de Conturi, după descinderile DNA

Versiune tiparSend by emailPDF version

Consiliul Judeţean Brăila a fost amendat cu 80 de mii de lei de Curtea de Conturi, pentru faptul că, anul trecut, CJ nu a realizat un program naţional de inventariere a terenurilor agricole din judeţ. Demararea programului naţional de inventariere a terenurilor agricole a coincis cu perioada descinderilor DNA la CJ Brăila, motiv pentru care funcţionarii publici implicaţi în achiziţionarea de materiale pentru realizarea inventarierii au refuzat să mai semneze vreun document.

“Este o amendă pe un proiect privind recensământul terenurilor agricole din noiembrie 2014, proiect de achiziţionare a unor materiale electronice. Este un proiect pe care Consiliul Judeţean Brăila l-a refuzat. La el au lucrat patru persoane, conduse de domnul preşedinte atunci, Ovidiu Nechita. Am avut zilele trecute o analiză a Curţii de Conturi şi am fost amendaţi cu 800 de milioane lei vechi pentru asta, o amendă teribilă de aproape un miliard de lei, cu argumentul că, dacă plătim într-o zi, se achită jumătate din sumă. Am plătit 400 de milioane de lei, dar în aceeaşi zi am şi dat în judecată Curtea de Conturi, sperând să transforme amenda în avertisment”, a declarat Mortu.

Dacă amenda nu va fi transformată în avertisment, banii vor fi recuperaţi de la angajaţii Consiliului Judeţean care au refuzat să semneze proiectul.

“Sperăm să transformăm amenda în avertisment, pentru ca toţi cei care au fost implicaţi să nu aibă urmări financiare de plată. Dacă nu reuşim să transformăm amendă în avertisment şi să recuperăm banii, din păcate, conform legilor în vigoare, amenda se va recupera de la funcţionarii publici respectivi. Teama, spaima, răvăşirea, neliniştea funcţionarilor publici i-au făcut să fie extrem de prudenţi şi nu au vrut să semneze. Ei erau deja prinşi de mai multă vreme în comisie. Au zis nu, au considerat că aşa este correct, dar Curtea de Conturi a zis acum că proiectul trebuia făcut”, a declarat Mortu.

Lasă un comentariu