Brăila: Centrul de Promovare Turistică a fost deschis oficial

Versiune tiparSend by emailPDF version

Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică, investiţie realizată la Brăila cu finanţare de la Uniunea Europeană, a fost inaugurat oficial marţi, 8 martie. Amplasat în apropiere de Cinema Central, centrul are o suprafaţă de 10 mp, este realizat din lemn şi sticlă şi va oferi turiştilor pliante şi informaţii despre obiectivele ce pot fi vizitate în Brăila, despre programul muzeelor, despre restaurantele din zonă şi monumentele de arhitectură. Valoarea totală a proiectului a fost de 622.794,28 lei, iar valoarea lui eligibilă a fost de 601.503,48.

„Am văzut că au fost diverse discuţii legate de valoarea proiectului. În comparaţie cu celelalte centre din ţară, vă pot spune că valoarea proiectului nostru este cea mai mică, s-a făcut chiar şi o economie de 135.000 de lei. Bugetul iniţial a fost de 622.000 lei, iar valoarea eligibilă finală a proiectului nostru este de 470.000 lei, ceea ce înseamnă construcţie şi dotări. Dotările diferă de la un centru la altul, iar eu zic că dotările noastre sunt de calitate, ceea ce s-a putut vedea şi în urma vizitei făcute de la minister. Acum sigur că fiecare comentează dacă era cazul să fie făcut sau nu, dar eu zic că o să fie de bun augur investiţia”, a declarat managerul de proiect, Adelina Ghionu.

Centrul va oferi celor interesaţi mai multe tipuri de servicii: posibilitatea de a alege hotelul, vila sau pensiunea dorită, informaţii generale asupra ofertei turistice şi a atracţiilor turistice locale, regionale sau naţionale, informaţii cu privire la posibilităţile de rezervare a biletelor de transport, precum şi cu privire la ghizi turistici locali, naţionali specializaţi, date cu privire la autorităţile competente în soluţionarea reclamaţiilor care se înregistrează pe plan local cu privire la calitatea serviciilor turistice, consiliere cu privire la alegerea diverselor produse turistice locale, regionale şi naţionale.

„Încercăm pe această formulă să facem o promovare turistică pentru oraşul nostru şi eu sper că împreună cu Consiliul Judeţean să mergem mai departe, să ne unim eforturile pentru a promova atât oraşul, cât şi judeţul, cu perspectivele pe care acesta le are. Finalizăm încă un proiect, la fel de discutat şi de comentat, că e cu moţ, că e fără moţ, e un proiect pe care îl finalizăm şi care aduce şi o altă notă de civilizaţie în zona aceasta. Eu felicit Direcţia noastră de strategii, care a iniţiat acest proiect şi sper ca Direcţia de Cultură să-l utilizeze în mod corespunzător. Sper ca împreună să găsim în acest Centru posibilitatea de a ne informa, de a da şi o serie de produse specifice zonei, de promovare şi să putem să îndrumăm eventualii turişti şi direct şi indirect”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Beneficiari direcţi ai proiectului sunt turişti români şi străini, oameni de afaceri aflaţi în tranzit sau cu interese de afaceri în zonă, persoane care doresc tratament balnear şi de recuperare. Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt reprezentaţi de proprietarii obiectivelor turistice, proprietarii de hoteluri, pensiuni turistice, restaurante, unitățile administrativ-teritoriale învecinate și populația municipiului Brăila, prin creșterea veniturilor la nivel local.

Lasă un comentariu