Brăila: Aurora Simionescu, propusă de PNL Cetăţean de onoare al Brăilei

Versiune tiparSend by emailPDF version

Aurora Simionescu, fiica primarului de Brăila, Aurel Simionescu, cea mai cunoscută cercetătoare româncă în domeniul astrofizicii, a fost propusă de consilierii locali liberali pentru titlul de Cetăţean de onoare al Brăilei. „Este o propunere a domnilor consilieri liberali, care se află pe ordine de zi pentru următoarea şedinţă de Consiliu Local, din data de 29 martie. Nu am primit încă răspunsul Aurorei, trebuie să îl trimită în scris. Eu nu am propus pe nimeni cetăţean de onoare în aceşti opt ani de mandat, nu pentru că aceşti oameni n-ar merita, ci pentru că, pe o anumită structură care a fost înainte, acest titlu s-a demonetizat”, a declarat Simionescu.

"Luaţi acest gest ca pe un semn de recunoaştere pentru munca depusă, dar şi pentru implicarea femeilor în viaţa publică. Facem acest demers în luna martie, când tot e ziua şi luna femeii. Gestul meu vrea să recompenseze munca depusă, nu este nicio speculaţie aici. Colegii mei au luat legătura cu Aurora Simionescu şi şi-a dat acordul", a declarat preşedintele PNL, Cătălin Boboc.

Aurora Simionescu a lucrat la NASA, unde a făcut parte din echipa de cercetători care a reuşit să descopere, în 2008, un colţ de univers: un filament cosmic, motiv pentru care a primit în acelaşi an titlul de Omul Anului în România. În prezent, lucrează pentru lansarea unui satelit la Agenţia Spaţială din Japonia. Aurora Simionescu a urmat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, iar în clasa a XI-a a fost selectată pentru o bursă de studii de un an în Statele Unite ale Americii, la Deerfield Academy din Massachusetts. Între 2002-2005, Aurora Simionescu și-a făcut studiile de licență în geoștiințe și astrofizică, la Jacobs University Bremen din Germania, absolvite cu calificativul Magna Cum Laude şi şi-a luat doctoratul la Institutul „Max Planck” pentru fizică extraterestră din Garching (Germania).

Lasă un comentariu