BRĂILA: Arestarea lui Stancu blochează salariile angajaţilor CJ

Versiune tiparSend by emailPDF version

Angajaţii Consiliului Judeţean Brăila şi consilierii judeţeni nu pot intra în posesia drepturilor salariale care li se cuvin, deoarece nu are cine să semneze dispoziţiile de plată, având în vedere că ordonatorul de credite, Gheorghe Bunea Stancu, care se află în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie. Astăzi, 13 august, teoretic este zi de salariu pentru angajaţii Consiliului Judeţean Brăila, în număr de aproximativ 130 persoane, cei ai Muzeului Brăila, în număr de 70, şi pentru cei 30 de consilieri judeţeni.

Potrivit secretarului CJ Brăila, Nicu Filote, funcţia de ordonator de credite o are la nivelul CJ doar preşedintele şi nu a avut-o până acum niciun vicepreşedinte. Atâta timp cât ordonatorul de credite lipseşte, nu se poate semna niciun document bancar.

Luni este programată o şedinţă extraordinară de CJ, în care vicepreşedintele CJ, liberalul Ovidiu Nechita, va fi desemnat să preia atribuţiile de preşedinte al CJ Brăila, implicit rolul de ordonator de credite şi, astfel, vor putea fi făcute plăţile către angajaţii CJ. Potrivit lui Nicu Filote, banii vor intra pe cardurile salariaţilor abia în cursul zilei de miercuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, şi vicepreşedintelele CJ, Florin Mija, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, ambii arestaţi vineri la domiciliu, au fost suspendaţi din funcţie ieri, prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu.

Lasă un comentariu